Phishing |

De beste manier om uw bedrijf te beschermen tegen phishing

Phishing is een veelvoorkomende manier van cyberaanval waarbij cybercriminelen relatief weinig inspanning hoeven te leveren om wachtwoorden te stelen, gegevens te onderscheppen of netwerken te infecteren. Dit helpt te verklaren waarom datalekken door phishing-aanvallen met 11 procent zijn gestegen in het afgelopen jaar, tot wel 36 procent in 2021.

Als bedrijf wilt u uw organisatie beschermen tegen phishing en hierbij kan een gelaagde beveiligingsstrategie cruciaal zijn. Het is vooral belangrijk om de menselijke component aan te pakken, omdat uw werknemers de laatste verdedigingslinie zijn tegen gegevenslekken, ransomware of malware. Maar hoe kunt u als bedrijf uw medewerkers het beste trainen in het herkennen en rapporteren van phishing?

Phishing awareness training voor organisaties

Phishingbewustzijnstraining is de meest effectieve aanpak. Deze training geeft uw medewerkers de kennis en beste praktijken om aanvallen te voorkomen en de effecten van degenen die doorbreken te minimaliseren. Phishingbewustzijnstraining richt zich vaak op het vertrouwd maken van uw medewerkers met de gemeenschappelijke waarschuwingssignalen dat zij mogelijk een frauduleuze boodschap ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld omvatten berichten die direct om gevoelige informatie vragen, verzoeken om onmiddellijke aandacht van managers of senior executives, afzenderdomeinen die vergelijkbaar zijn in spelling maar niet correct zijn, ongebruikelijke bijlagen of taken, of een algemene onpersoonlijke begroeting.

 

Bescherm tegen phishing door phishing simulaties en phishingtests

Maar hoe weet u als organisatie zeker dat uw medewerkers daadwerkelijk beter geworden zijn in het herkennen van deze frauduleuze mails? Een phishing (ook wel fishing genoemd) simulatie is dan een uitkomst. Dit is een dienst waarbij ontworpen fraude mails worden verstuurd naar interne werknemers om te zien hoe zij reageren. De toonaangevende phishing-simulatoren kunnen worden gepland om regelmatig fraude mails te versturen, bieden uitgebreide rapportage en kunnen worden gekoppeld aan aanvullende training voor medewerkers die ten prooi vielen aan de nep-fraude-mails.

Phishify.nl biedt een uitgebreide phishing-simulatie dienst aan. Door gebruik te maken van onze dienst bent u in staat om op een effectieve manier uw medewerkers te trainen in het herkennen van deze fraude mails en zo de beveiliging van uw organisatie te verbeteren. Door middel van onze dienst kunt u als organisatie regelmatig testen of uw medewerkers daadwerkelijk alert zijn op deze fraude mails. Zo vermindert u de kans op een succesvolle cyberaanval en voorkomt u financiële schade en reputatieschade voor uw organisatie.

 

Vraag vrijblijvend een phishing simulatie aan

Als organisatie wilt u natuurlijk niet ten prooi vallen aan deze vormen van cybercriminaliteit en de daarbij behorende risico’s en kosten. Door gebruik te maken van onze dienst kunt u uw medewerkers effectief trainen en uw organisatie beschermen tegen deze bedreigingen. Wij bieden verschillende pakketten aan, afhankelijk van de omvang van uw organisatie en uw specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en bescherm uw organisatie tegen fraude mails, oplichting mails, en fishing. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. 

Hoe kunnen wij u helpen?

CEO fraude voorkomen – waarschuwing bij afzenders

CEO fraude is steeds vaker in het nieuws. Wat kan je doen tegen CEO fraude? Er zijn een aantal maatregelen die kunnen bijdragen aan het voorkomen van CEO fraude. Een hiervan is een waarschuwingsbericht zetten bij e-mails die afkomstig zijn van buiten de organisatie, maar waarbij de naam van een collega wordt gebruikt.

read more

Phishingmails verwijderen voor de hele organisatie

Een collega heeft een phishingmail ontvangen en dit doorgestuurd naar de IT-afdeling. De IT-afdeling ziet vervolgens dat iedereen binnen de organisatie dezelfde phishingmail heeft ontvangen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken moet de phishingmail uit de mailbox van iedereen worden verwijderd. Hoe moet dit?

read more

Phishingmail melden – Outlook plugin

Als medewerkers een vermoeden hebben dat ze een phishingmail hebben ontvangen weten ze vaak niet wat ze ermee moeten. Verwijderen is een logische keuze, maar dan is de IT-afdeling niet op de hoogte, en juist dat is belangrijk. De IT-afdeling kan de phishingmail namelijk meteen verwijderen uit de mailbox van iedereen. Outlook heeft hier een knop voor gemaakt, maar hoe stel je dit in?

read more