Phishing |

Phishing blog

QR Codes: Het onverwachte wapen in Device Code Phishing

Device code phishing, net als aanvallen via Adversary-in-the-middle (AiTM), vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van cyberdreiging die zich onderscheidt van traditionele phishing. Device code phishing exploiteert de ‘OAuth2 Device Authorization Grant flow‘ van Microsoft Azure, die gebruikers in staat stelt zich aan te melden bij apparaten met beperkte invoermogelijkheden.

read more

CEO fraude voorkomen – waarschuwing bij afzenders

CEO fraude is steeds vaker in het nieuws. Wat kan je doen tegen CEO fraude? Er zijn een aantal maatregelen die kunnen bijdragen aan het voorkomen van CEO fraude. Een hiervan is een waarschuwingsbericht zetten bij e-mails die afkomstig zijn van buiten de organisatie, maar waarbij de naam van een collega wordt gebruikt.

read more

Phishingmails verwijderen voor de hele organisatie

Een collega heeft een phishingmail ontvangen en dit doorgestuurd naar de IT-afdeling. De IT-afdeling ziet vervolgens dat iedereen binnen de organisatie dezelfde phishingmail heeft ontvangen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken moet de phishingmail uit de mailbox van iedereen worden verwijderd. Hoe moet dit?

read more

Phishingmail melden – Outlook plugin

Als medewerkers een vermoeden hebben dat ze een phishingmail hebben ontvangen weten ze vaak niet wat ze ermee moeten. Verwijderen is een logische keuze, maar dan is de IT-afdeling niet op de hoogte, en juist dat is belangrijk. De IT-afdeling kan de phishingmail namelijk meteen verwijderen uit de mailbox van iedereen. Outlook heeft hier een knop voor gemaakt, maar hoe stel je dit in?

read more

Phishingmails herkennen

Zowel particulieren als bedrijven krijgen steeds meer last van cybercriminaliteit in de vorm van phishing. Het komt steeds vaker voor en het wordt ook steeds moeilijker om phishingmails te herkennen. Deze zijn vaak bijna niet van echt te onderscheiden. In deze blogpost leggen we uit waaraan je een phishingmail kunt herkennen.

read more